DGNB - Dedikeret fokus på bæredygtighed og samfund

Mangler I en god samarbejdspartner, der kan forene et godt byggeri med god samvittighed når det kommer til bæredygtighed og omtanke for klimaet, så læs med her hvor vi fortæller lidt om vores erfaring mht. DGNB.

January 2021

Hos Byens Tømrerentreprise har vi stor erfaring med at håndtere byggerier der kræver en DGNB-certificering.

For nyligt har vi afsluttet et stort projekt på Strandlodsvej på Amager, som består af flere lejlighedskomplekser. Byggeriet på Strandlodsvej har fået en DGNB guldcertificering. Det betyder, at vi forstår hvordan vi skal administrere de krav der er tilbyggeriet og de produkter der må bruges ved et bæredygtigt byggeri og de produkter der ikke må bruges. I kan altså trygt lade os håndtere den form for opgaver, vi har den viden det kræver og vi er ikke bange for at bruge den.

DGNB er en bæredygtig certificering af byggerier som vægter miljø, økonomi og sociale forhold ligeligt. Der vurderes ud fra 49 kriterier, blandt andet materialernes påvirkning af nærmiljøet, luftkvalitet og omkostninger af vedligeholdelse. Den samlede vurdering regnes sammen og byggeriet gives en bedømmelse fra bronze til platin.

Et DGNB certificeret byggerier bruger udelukkende FSC certificeret træ. FSC mærket træ kommer fra skove der opfylder FSC kravene. De pågældende krav sørger for, at der bliver taget hensyn til klimaet og skovens plante- og dyreliv. Derudover bliver der aldrig fældet flere træer end skoven kan nå at reproducere.

Vi er stolte af at være med til at gå et skridt i den grønne retning indenfor byggebranchen.

Flere nyheder og artikler